Sange OM LIVET         skrevet        GENNEM LIVET 
Vagn Kragelund - Karen Fogh Tandrup   
   
   
   
   
    
    - op og ned  
  i krig og fred  
 og kærlighed  
   
Start
 
 
Hør musikken
 
    

Se teksterne

 
 
Læs om CD´en
 
 
Køb den
 
 
Kontakt


Links


Nyere sange


Omtale
 


          


         


GENNEM LIVET – lidt om sangene

næsten alle sangene har udgangspunkt i konkrete oplevelser, møder med mennesker, erkendelser, som har haft særlig betydning.

Klik på titlen for at se teksten - og på pilen for at høre musikken!

1. Gennem livet     
hvordan vil det gå? Skrevet af Karen, da hun var 12 år

2. Alt gik som det skulle    
Krig og kærlighed, to sider af samme sag. Det går over min forstand

3. Fest i den gamle fabrik    
En udkantshistorie. Ved lukning af landsbyens gamle mejeri. Janus kom hver dag over og fik opfejningen til hønsene – og en snak. Han havde som arbejdsmand gennem et langt liv været med til at udvikle landsbyen. Nu var han med til at afvikle .

4. Frihedens pris    
En livshistorie. En gammel kone fortæller, hvordan hun med hjertet i halsen har set sine børn vokse op og indtage den farlige verden. Tit har hun været fristet til at binde dem – for en sikkerheds skyld. Nu er hun gammel og svag, og rollerne byttet om. Hun er taknemlig for deres omsorg, men samtidig bange for at blive kvalt i den .

5. Fruen i nr. 9    
En hjemløsehistorie. Der boede en gammel stodder i en bil på marken bag vores hus - sommer og vinter. Engang havde nogen hjulpet ham til en lejlighed, men han skammede sig ved at være så tæt på ordentlige mennesker, så han var hurtigt tilbage i bilen igen. Her generede det ingen, at han var pissefuld og kun skiftede tøj en gang om året. Når jeg besøgte ham, fortalte han om livet på herregårdene, soldatertiden og om de mange damer, han havde nedlagt. Og så fortalte han altid om Fruen i nr 9, som han havde mødt en dag på hans vej ind til byen. Hun var ude at tømme postkassen, da han gik forbi, og hun havde smilet til ham ligesom til en rigtig mand.

6. Musikorden    
Musikken er ikke kun strengespil og trommer, den er også hjertemusik, som høres når man ta´r sig tid – til hinanden, til fisketur og fodbold, til sang og musik.. Den hugges i sten og skrives med stort. Orden og former er skrevet i sand

7. Fødselsdagssang    
til en gammel ven. ”I dag er det Oles fødselsdag” er skam god nok. Men når man synger for en, der fylder 80, synes jeg, der mangler noget…

8. Af jord er du kommet    
Engang vi gik tur i skoven, mødte vi ejeren, som meget kraftigt gjorde opmærksom på, at dette var hans skov…

9. Brødløs brødkniv    
Et familiedrama, som sker med jævne mellemrum – også denne sommer 2012 – og 1973, da en taxa tur kostede 14,50. Inspiration fra oplevelser som taxachauffør og fabriksarbejder.

10. Klassedeling    
Sortering af juleroser på gartneri.

11. Åh jeg bli´r så glad ved tanken    
om den dag vi alle hjælper til. Om arbejdsløshed m.m.

12. Tak for musikken    
også hjertemusikken


 

Leif Ernstsen
harmonika

     

Michael Wedgwood
guitar, bas, klaver, producer
og tekniker

    

Lasse Høj Jakobsen
violin
Festkoret